„Tanulj és szórakozz a XI. Büdös-hegy Napján!”

Idén, rendhagyó módon, ősszel szerveztük meg a XI. Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy Napján nevű eseményt a Büdös-hegyen és a Szent Anna-tó környékén. A járványügyi helyzetre való tekintettel idén az esemény csökkentett létszámmal zajlott, így mintegy 50 személy vett részt az eseményen, melyből 30 diák.

Az esemény megnyitójára a sepsibükszádi utászháznál került sor, ahol a résztvevők megtekinthették az újonnan felavatott érzéktanösvényt. Ezt követően a Szent Anna-tónál folytatódott a program, ahol 3 tematikus kirándulás közül lehetett választani. Voltak, akik erdészeti túrán vettek részt Jani Balázs erdész, vadgazda mérnök vezetésével, másokat Dósa Levente, a Lázárfalvi Közbirtokosság és Pro Szent Anna-tó Egyesület képviselője kalauzolt a Mohos-tőzeglápban és a Szent Anna-tó környékén. Miklós Réka biológus is az előbbi két helyszínen ismertette a védett területek növényvilágát. Az esemény zárására délután 3 órakor került sor. Az időjárás végig kegyes volt, így egy tartalmas és szép szombati napot tölthettünk el együtt. Reméljük, hogy jövőben ismét találkozunk!

Köszönjük a részvételt az iskoláknak, programvezetőknek, kísérő tanároknak, önkénteseknek, meghívott szakembereknek.
Támogatók: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT (Támogatás összege 500.000 HUF)

Partnerek: Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság, Asociaţia Pro Szent Anna Egyesület


Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük