Közösségi programok- 2015

„Fürdő- és közösségépítő kaláka – Az Apor lányok feredője felújítása”, 2015-2019

A Vinca Minor Egyesület felkérésére az Ars Topia Alapítvány elfogadta a meghívást a Bálványosfürdőn található Apor lányok feredőjének felújítására.

2015. július 22. – augusztus 2. között több mint 100 önkéntes dolgozott a fürdő felújításán. A munka során megújult a két medence, a résztvevők forrásokat építettek újra, öltözőt, játszóházat és pihenőteret alakítottak ki. A látványosságokhoz magyar, román és angol nyelvű ismertetőtáblákat helyeztek.

Támogatók:

Intézmények: Kovászna Megye Tanácsa, Sepsibükszád Polgármesteri Hivatala, Torja Polgármesteri Hivatala, Csomád-Bálványos Közösségek közötti Társulás, Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

Magyarországi támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapítvány, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Magyar Művészeti Akadémia.

Vállalkozók és magánszemélyek: Grand Hotel Balvanyos, Thermo Control SRL, Red Rock Tech SRL, Vojna József, Csatlós Gábor, Csomor Sándor és családja, Taierling család, Szakács József, Nagy Ferenc.

2015. szeptember 25-27. között fürdőszépítés zajlott az Apor lányok feredőjénél. A munka során a résztvevők védőkorlátokat építettek, megerősítették az ösvényeket valamint a fürdő bejáratát is szépítették. A három nap alatt a terület információs táblákkal is gazdagodott.