Clacă de plantare de puieți la Zălan

Asociația noastră organizează sâmbătă, 23 martie 2024 la Zălan clacă pentru plantarea a 10 mii de puieți.

La acțiunea organizată în perteneriat cu Primăria Comunei Bodoc și Composesoratul Zălan sunt așteptați și voluntari.

Puieții de foioase vor fi sădiți pe o parcelă de 2 hectare în apropierea satului Zălan. Ca organizatori ne-am asumat sarcina pregătirii terenului și a puieților, respectiv cea a instruirii operative a participanților, scopul nostru declarat fiind promovarea dezvoltării durabile și educarea eco-civilă a populaţiei.

Sponsorul principal al acțiunii este E.ON România, pentru care mediul înconjurător reprezintă un pilon important al politicii de sustenabilitate însușite.

Consideram că este importantă implicarea noastră în comunitate, atât prin promovarea acțiunilor de ecologizare cât și a celor de plantare și înființare de noi păduri. Astfel, de la intrarea noastră pe piața din România am susținut plantarea a peste 150.000 de puieți, pe o suprafață de aproximativ 31 de hectare. Atunci când a fost posibil am implicat și colegii la astfel de acțiuni de plantare, încurajând atât grija pentru mediu cât și implicarea în acțiuni de voluntariat.”

Pe lângă membrii comunității locale, așteaptăm și voluntari. Sunt bineveniți toți cei care sunt dornici să se alăture unei astfel de inițiative, petrec ziua cu drag în natură și nu se feresc de un pic de efort fizic.

Participanții sunt rugați să vină îmbrăcați adecvat și încălțați cu bocanci, să aibă asupra lor apă și câte o sapă. Programul zilei începe la ora 8 dimineața în centrul Zălanului. Aici se vor putea parca mașinile și depozita bicicletele. După o instruire scurtă, organizatorii vor transporta participanții la parcela pregătită cu remorci și căruțe, și la prânz vor asigura o masă rece. Acțiunea se va încheia spre seară în centrul satului cu un program comun.

În caz de vreme nefavorabilă claca va fi reprogramată pentru o dată ulterioară, eventuala schimbare o vom comunica la timp. 

Programul zilei:

8:00 – 8:30         Punct de întâlnire: centru satului Zălan (parcare mașini, depozitare biciclete)

8:30 – 9:00         Instruire operativă

9:00                     Pornire spre parcelă cu remorci și căruțe

10:00 – 10:30     Instruire la fața locului, grupare în echipe

10:30 – 13:00     Plantarea puieților

13:00 – 14:00     Masă

14:00 – 17:00     Plantarea puieților

17:00                  Pornire înapoi în sat

18:00 – 19:30     Închiderea zilei

Cei interesați se pot înregistra cel târziu până la data de 22 martie, ora 12, completând formularul din link-ul următor: https://forms.gle/a7og569MCK37jefDA

Detaliile evenimentului se găsesc și pe pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/vincaminorNGO.

Organizator: Asociația Vinca Minor

Parteneri: Primăria Comunei Bodoc, Composesoratul Zălan

Sponsor: E.ON România

Despre evenimet într-un interviu la Sepsi Radio: https://www.facebook.com/sepsiradio/videos/325710063858214

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *