Csemeteültető kaláka Zalánban

Tízezer facsemete elültetésére hirdetünk kalákát, 2024. március 23-ra, szombatra Zalán határába.

A tavaszi ültetési időszakot kihasználva, a lombhullató facsemeték kéthektáros, előre előkészített területen lesznek elültetve. A csemeték kiválasztását, a terület előkészítését és a résztvevők szakszerű eligazítását egyesületünk végzi, a szervezésben partnereink Bodok Község Polgármesteri Hivatala és a Zaláni Közbirtokosság, támogatónk az E.ON Románia.

Az E.ON Románia felvállaltan és rendszeresen bekapcsolódik környezetvédelmi és környezetépítő projektekbe:

„Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a közösség életében, akár a természetvédelmi tevékenységek népszerűsítésével, akár a faültetési és erdősítési akciókban való részvétellel. Ennek tükrében, amióta jelen vagyunk a romániai gazdasági életben, több mint 150 ezer facsemetét ültettünk el, hozzávetőleg 31 hektáron. Amikor ez megvalósítható volt, akkor a csemeteültetési akciókba munkatársainkat is bevontuk, ösztönözve őket a környezet védelmére és az önkéntesmunkára.”

A kalákára – a helyi közösség képviselői mellett – várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez, örömmel töltenek egy napot a szabadban és nem ódzkodnak egy kis fizikai munkától.

A megfelelő ruházat és (lehetőleg) bakancs mellett, minden résztvevőnél legyen ásó és ivóvíz. A program szombaton, március 23-án reggel 8 órakor kezdődik Zalán központjában. Itt lehetőség lesz leparkolni az autókat, letenni a bicikliket. Fél órás felkészítő-eligazító beszélgetés után a résztvevőket utánfutós traktorok és szekerek szállítják a helyszínre, ahol délben közös ebédet biztosítunk. Az esemény közös napzáróval ér véget Zalán központjában.

Nem megfelelő időjárás esetén (sűrű eső vagy fagy, hideg) a csemeteültetésre egy későbbi dátumon kerül sor, a változást időben jelezzük.

A kaláka programja:

8:00 – 8:30         Gyülekező Zalán központjában (itt parkolási lehetőséget biztosítunk az autóknak, tárolási lehetőséget a bicikliknek)

8:30 – 9:00         Felkészítő, eligazító beszélgetés

9:00                     Indulás a helyszínre utánfutós traktorral, szekérrel

10:00 – 10:30     Helyszíni eligazítás, kétfős csoportok alakítása

10:30 – 13:00     Csemeteültetés

13:00 – 14:00     Közös ebéd

14:00 – 17:00     Csemeteültetés

17:00                  Indulás Zalánba

18:00 – 19:30     Közös napzáró

Jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével lehet március 22-én déli 12 óráig: https://forms.gle/a7og569MCK37jefDA

A kalákáról egyesületünk facebook-oldalán is tájékozódhatnak: www.facebook.com/vincaminorNGO

Szervező: Vinca Minor Egyesület

Partnerek: Bodok Község Polgármesteri Hivatala, Zaláni Közbirtokosság

Támogató: E.ON Románia

Beszélgetés a Sepsi Rádiónál: https://www.facebook.com/sepsiradio/videos/325710063858214

Várjuk szeretettel!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük