Sikeres csemeteültető kaláka

💚 Hála és öröm! Csakis így tudunk a szombati kalákára gondolni.

☀️ Jó hangulatban és gyönyörű napsütésben, szakszerű vezetés mellett ültette be lelkes önkéntescsapatunk az előkészített területet tölgy- és juharcsemetékkel!

Tegnap helyi és környékbeli önkéntesek, családok csatlakoztak a kalákánkhoz. Lelkes csapat képviselte a Kovászna Megyei Csendőrséget és támogatónkat, az E.ON Romániát.

Hatvan önkéntes ültette be a hozzávetőleg 1,5 hektáros területet, a megmaradt csemeték elültetéséről a Zaláni Közbirtokosság gondoskodik.

🌳 Külön köszönjük a Sapientia EMTE, Sepsiszentgyörgy Erdőmérnöki szak oktatóinak az érthető és pontos eligazítást, és a munkafolyamat követését, amelyet hallgatóikkal közösen végeztek.

Jó étvággyal fogyasztottuk a sült szalonnát, a zsíros kenyeret, pogácsát, kalácsot és csokis nápolyit, a citromos teát. Köszönjük Bertis, Diószegi Pékség, ChocoPack Dulciuri • Édesség, Zaláni Közbirtokosság és zaláni közösség! 🙏

Mondhatnánk, hogy a kocka el van vetve :), inkább azt mondjuk, hogy megtörtént az első lépése egy környezettudatos, jövőorientált kezdeményezésnek.

🌱 Legyen mindig értő és tenni akaró közösség, támogatás és kegyes időjárás, hogy évek, évtizedek múltával itt tölgy- és juharerdő állhasson! 💚

Támogató: E.ON Románia

Partnereink a szervezésben: Bodok Polgármesteri Hivatala, Zaláni Közbirtokosság

Fotó: Bara Réka

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük